Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a început schimburile de know-how cu Universitatea din Debrecen

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a început schimburile de know-how cu Universitatea din Debrecen

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a început schimburile de know-how cu Universitatea din Debrecen, precum și activitățile de consolidare a capacității în cadrul proiectului ROHU-401.

În 9 Noiembrie a.c. personalul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea a început schimburile de know-how cu Universitatea din Debrecen (Clinica de Obstetrică și Ginecologie) prin participarea la un workshop online susținut de dl. dr. Kozma Bence și dl. dr. Attila Gergely Sipos pe tema sonografiei uroginecologice.
Schimbul de know-how a continuat cu un alt workshop online susținut de dl. dr. László Orosz în 13 noiembrie a.c. pe tema protocolului de examinare în ecografia cardiacă fetală, la care au participat peste 20 de cadre medicale de la Maternitatea Oradea.

De asemenea, 8 medici de la Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea au participat online în perioada 19-21 noiembrie la cea de-a 28-a ediția a Congresului mondial privind controversele în obstetrică, ginecologie și infertilitate (COGI). Informația valoroasă
acumulată de participanți în cadrul acestui Congres contribuie la îmbunătățirea capacității acestora de tratarea a pacienților și contribuie implicit la consolidarea capacității instituționale a Spitalului.

Proiectul ROHU-401 “Îmbunătățirea standardelor de sănătate în prevenirea, identificarea și tra­tamentul bolilor cardiovasculare și ginecologice în zona transfrontalieră” este implementat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.